Info

Dreads zijn ideaal en vragen geen onderhoud. Ze zijn gemaakt van synthetisch onbrandbaar materiaal.Te koop in ontzettend veel kleuren. Dreadlocks, worden ook wel Dreads genoemd of in het engels Double ended Dreads (oftewel Dubbele Dreads ,DE dreads). Maar er zijn ook "enkele" dreads met een lusje.
Een dubbele dread is eigenlijk een hele lange dread die dubbelgevouwen word ingezet, en krijg je dus twee dreadjes aan 1 aanzetvlechtje. Heb je "enkele" dreads gezien, met een lusje, dan heb je dus maar de helft van wat men met dubbele dreads krijgt, overleg even met me hoeveel dreads je moet kopen, ik help je daarbij. ( want het hangt ook af hoe dik ze zijn)
Ook zijn er woldreads. Deze worden van Merinowol of Lontwol gemaakt.Vervilt, met zeep en water. Tot zover even de uitleg van de diverse soorten dreads..

Mits je je aan de juiste draagtijd houd, zijn alle soorten dreads absoluut niet schadelijk voor het eigen haar. De draagtijd voor dreads is ongeveer 2.5 a 3 maanden ( uiterlijk). Maar wanneer je fijn of beschadigd haar hebt, raad ik het aan om het wat eerder uit te halen. Bijvoorbeeld al na 6 à 8 of 10 weken. Dit hangt van je haar af. Uiteraard wil ik dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Dat is mijn streven.

Maar wanneer je de dreads in je haar hebt groeit je haar uiteraard gewoon door. En als er dan 1 tot 3cm ruimte tussen je hoofdhuid en het vlechtje komt, gaat je eigen haar daar door wrijving, beweging en achtergebleven shampoo-resten, haartjes en huidschilfers, een soort van echte dread vormen van het eigen haar. Vervilten heet dat.

Wanneer je de dreads binnen 2 à 3 maanden uithaalt kun je dat nog goed los kammen, maar hoe langer het zit hoe meer het eigen uitgegroeide haar dread-vorming krijgt en beschadig je al snel je haar bij het uitkammen van deze klitten. Dan breek je het af omdat je dan toch harder moet kammen.

Overigens, is het na een bepaalde tijd ook niet meer mooi, omdat de dreads dan dusdanig ver zijn uitgegroeid.
Maar houd je je goed aan de draagtijd, dan is er niets aan de hand. En behoud je gewoon je gezonde eigen haar. Geloof niet in al die nare verhalen die rond gaan, dat wanneer je dreads laat zetten je haar er af moet. Dat is met echte dreads wel, niet met de “nep”dreads die je elke zoveel weken weer uit haalt.

Als je het op tijd uithaalt is er niets aan de hand. En al zou het ietsje langer zitten, dan nog, hoeft je haar er niet af! Fabel dus.
Zodra je de klitjes uit je haar hebt gekamd, kun je de dreads op de hand wassen of in de wasmachine op 20 of 30 graden, laten drogen aan de lucht, en weg leggen voor een eventuele volgende keer, want de dreads zijn voor veelvoudig hergebruik. Het uithalen van de dreads staat ook op de site heel duidelijk uitgelegd. Over het wassen is ook nog een uitgebreide uitleg.De dreads worden vaak door middel van een vlechtsysteem in je haar gezet. Daarom is het dus niet schadelijk voor je haar.

De dreads worden ook steens-gewijs ingezet, en je krijgt vooral voorin hele mooie kleine vakjes, zodat het mooi dicht valt. Ik heb meerdere inzetsystemen, en afhankelijk wat jij wilt, komt in je haar. Jij gaat tevreden de deur uit. Ook kan ik van een dubbele dread , 1 kant gebruiken, en de dan blijft het andere deel vrij, en komt "naast" het vlechtje, waardoor het vakje bijna niet meer te zien is. Dit word elders op de site ook nog utgelegd met voorbeeldfoto. Dit kost wel iets meer, maar het is wel heel mooi.
Ook kun je je pony vrij laten. Geef dit gewoon aan, dan bepaal jij hoeveel haar er vrij moet blijven.

Wanneer je je dreads bij mij in laat zetten, ben je ongeveer 2.5 / 3 uur kwijt. Natuurlijk krijg je thee of koffie aangeboden in die tijd.
Deze geschatte tijd loopt vanaf het moment dat je binnen komt, tot het moment dat je met een fantastisch kapsel de deur uit loopt. Mits je lange haar weggevlochten moet worden, dan duurt het langer. Tijdens het inzetten mag je alles vragen, schroom dus niet. Maar schiet je later nog een vraag te binnen, dan kun je later altijd nog even bellen. En ik neem de tijd per klant.

Maar je krijgt een enorme metamorfose, en als je wat leuks hebt voor in om of aan je dreads, neem het mee, ik maak het daarmee helemaal voor je af. Het fijnst is als er geen vet in je haar zit. Het beste is gewoon om met schoon gewassen haar te komen, je mag ook gewoon crèmespoeling gebruiken na het wassen, voor je hier komt.

Je mag iemand meenemen ( 1 persoon) , maar gelieve geen kinderen onder de 10 jaar. Dit omdat deze de aandacht vragen en je teveel je hoofd beweegt.

Algemene info:
Voor een heel hoofd met dunne dreads heb je aan 70/75 dubbele dreads voldoende. Bijna niemand neemt meer dan 70/75 dreads. Dit omdat het minder handelbaar word bij het maken van kapsels, en het ook zwaarder kan zijn. Maar heb je echt heel veel en dik haar, dan kun je er 10 extra bij nemen. Je kunt ook een combinatie nemen van dikke en dunne dreads door elkaar. Of kortere met langere. Dat staat ook leuk! Wil je een heel hoofd dikke dreads dan adviseren we er 55 te nemen.

De dreads worden vaak door middel van een vlechtsysteem in je haar gezet. Daarom is het dus niet schadelijk voor je haar.
Ook zijn dreads tegenwoordig niet meer zwaar. De dreads zijn over het algemeen lichtgewicht. En nee je haar hoeft er niet af na het dragen. Dat is echt een fabel! Dat word altijd gezegd, maar dan doelt men waarschijnlijk op echte dreads. Dat is iets heel anders dan dit.

Wanneer de dreads er weer uit moeten, kun je deze zelf of met behulp van iemand (Partner/familie /vriend /vriendin) de dreads uithalen. Het vergt altijd wel een klusje, want als ze er weken tot maanden in zitten kunnen ze behoorlijk vast zitten. Omdat je eigen haar ook in een soort klit zit bij de uitgroei. Als je het eenmaal eens hebt gedaan gaat het de keren daarna ook sneller, en heb je er handigheid in.
Vooral wanneer je eigen haar langer is, is het wat meer werk om de klitjes er uit te kammen, omdat de weg van hoofdhuid naar de punten van je haar nou eenmaal langer is met uitkammen van langer haar.

Om de dreads er goed uit te halen adviseer ik om dit niet met een tornmesje te doen! Hiermee snijd je snel te ver in de dreads of zelfs in je eigen haar! Ik adviseer een (gebogen) nagelschaartje te nemen, het puntje van het schaartje onder het elastiekje, opwippen en knippen.
Dat is het veiligst. En kun je het niet zien aan de achterkant? Dan kun je voor het doorknippen van de elastiekjes iemand vragen je te helpen.

Wanneer je kort haar hebt, gaat het vaak het snelst als je de twee dreads uit elkaar trekt na het loshalen van het stiekje. Dan komt het vlechtje vaak al los. Maar als het vast zit, kun je “terugvlechten”, en zo de dreads een voor een uithalen.

Wanneer ze iets vast zitten kun je met behulp van de punt van een puntkam de vlechtjes wat los wrikken, of de haartjes die er om heen gedraaid zijn eraf “schrapen” met de punt. Dan zal je merken dat het wel gaat.

Wanneer de dreads er uit zijn, heb je nog je eigen haar wat bij elkaar in plukken zit. Dit kun je ontwarren door de plukjes eerst ( wijd) uit elkaar te trekken. Lukt dit niet, dan kan het zijn dat er haartjes omheen gedread zijn,.en die kun je met de punt van de punt-kam eraf “schrapen” of met de punt tussen je haar wat wrikken. Beginnend aan het eind van de pluk, en dan naar de hoofdhuid toe werken.
Daarna kun je met een hele grove kam vanuit de punten voorzichtig kammen tot je alles er uit hebt. Lukt dit alsnog niet, ga dan niet trekken, want je kun je er ook voor kiezen om olie of crèmespoeling in het haar te doen en het dan uit te kammen.
Na de grove kam doe je hetzelfde met de fijne. Het fijnst is dat laatste met crèmespoeling onder de douche te doen, en daar doorkammen.

Schrik niet van alle haren die er uit komen. Immers verlies je normaal dagelijks 80 tot ruim 100 haar per dag, en dat kan nu al die weken niet weg. Dat kam je er dus nu uit dus dat is normaal. En bij lang haar lijkt het nog meer, omdat de dot haar die er uiteindelijk uit komt groter is doordat het haar lang is.
Daarna verzorg je je eigen haar even lekker, en kun je er ook voor kiezen een haarmasker te nemen.
Let wel, je bent ineens een hele bos dreads kwijt, dus het is net of je een pruik af hebt gedaan, en je haar heeft weken in dezelfde stand gezeten, en is dan ook een dagje of 2 futloos. En dààrdoor LIJKT het minder, maar je zult merken na enkele dagen dat dat niet het geval is, en je je eigen gezonde hoeveelheid haar gewoon nog hebt. Wanneer je je dreads 1 of 2x uit hebt gehaald word het steeds makkelijker, omdat je dan precies weet wat je moet doen. Ik heb de dreads er binnen een half uurtje uit. ( Daarna nog uitkammen )

Je kunt er voor kiezen om direct de dreads weer in te (laten) zetten, maar vaak is het advies je haar enkele dagen rust te geven. Maar ik begrijp ook, dat je niet meer zonder wilt, en dus heb ik ook klanten die het de avond voor de nieuwe afspraak uithalen en de volgende ochtend alweer bij mij in de stoel zit.

Dreads... en Elastiekjes.

Dread-it heeft helaas geen dreads meer op voorraad. Maar heeft een adresje waar je mooie handgemaakte dreads kunt laten maken voor een zeer schappelijke prijs. Bij dreadsheaven kun je handgemaakte dreads kopen van zeer goede kwaliteit. Hier de link naar dreadsheaven:

http://www.dreadsheaven.nl/

Daarnaast zijn er de wat goedkopere dreads, deze zijn wat zwaarder, maar voor eenmalig of paar keer gebruik prima.
Hier kun je deze bestellen:
https://www.afrobeautycosmetics.nl/

Uiteraard kun je op marktplaats, of Etsy ook van alles kopen.
Bij Etsy maken ze ook prachtige dreads. Alleen hangt daar ook een prijskaartje aan.

AliExpress verkoopt ook dreads, maar dat zijn enkele Dreads. Dus dan heb je minder volume dan bij een dubbele dread. Overigens zit er veel kwaliteit verschil in.
Ook kun je dreads kopen bij de dreadshop
Bij de dreadshop kun je van alles kopen op het gebied van dreads. Klik op het logo om naar de dreadshop te gaan.
Van korte tot lange, dunne , dikke dreads, mutsen, haarbanden, kralen, elastiekjes, verzorging, echt teveel om op te noemen. Ook zij doen dit al 20 jaar dus weten wat leuk en goed is. Wil je wat anders als dreads, en wil je mambo haar of vlechtjes ( kant en klare,) dan zet ik dat ook in voor je. Op divine beauty ( .com) zijn heel veel leuke soorten haar. Spiralen.. wokkels.. alles kan ik inzetten. Alleen als het enkele plukken zijn, dan duurt het inzetten langer, en daar komen wat kosten bij.

Voor het inzetten van de dreads kun je het beste de elastiekjes van Zenner gebruiken. Op het moment is Zenner in de winkels niet goed. Vanaf januari 2019 gaan ze eindelijk weer de goede in de winkels bevooraden. Maar tot die tijd raad ik af om ze in de winkel te kopen.
Deze zijn hier te koop.

Zenner is namelijk een beetje aan het rommelen met de kwaliteit en de Dreadshop controleert dit voor ze ze verkoopt. Daarom heb ik ze ook niet meer op voorraad omdat ik ze om bovenstaande reden ook niet meer in de winkel wil kopen en terug moet als ze achteraf niet goed blijken.

Kom je toch met een ander elastiekje dan VERVALT helaas de garantie op het inzetten. Wanneer ze dan tijdens het dragen knappen, is dat zeer vervelend, maar garantie kan ik alleen geven op de goede elastiekjes.

De Zenner elastiekjes zijn er in diverse kleuren en de juiste kwaliteit zijn ontzettend sterk, en knappen nagenoeg nooit. Uiteraard zit er wel eens 1 fout elastiekje in een enkel pakje, maar die breekt dan tijdens het inzetten al, daar zit dan een zwak stukje in. Maar zitten ze vast in je haar, dan laten ze nooit meer los! Hopelijk kunnen we ze volgend jaar weer gewoon in de winkels kopen.
Voor 70 dreads heb je 2 tot 3 pakjes nodig. Er zitten ongeveer 36 elastiekjes in een pakje Een pakje extra nemen kan nooit kwaad.

  • Voor lichtblond haar adviseer ik Zenner doorzichtig te nemen,
  • Voor donkerblond lichtbruin of rood haar de Zenner bruin/blond tinten,
  • Voor donkerbruin tot zwart haar de zwarte Zenner elastiekjes

Je haar moet minimaal 6 cm zijn. (ongesneden, anders zitten er nog kortere haren tussen, die springen tussen het vechtje uit.

Als je eigen haar kort is ( vanaf 6 tot ongeveer 10cm) valt het eigen haar dus weg in het vlechtje. En wordt het dus tot het eind van jouw haar gevlochten en is je haar dus weggewerkt. Kortere vlechtjes zijn mooier, want na het vlechtje splitsen de dreads in 2 stuks, dus hoe korter het vlechtje, hoe voller de bos.

Je haar mag absoluut niet korter dan 6 cm zijn. Dan kan het er niet in , bij iets korter krijg ik het er misschien wel in maar dat is nogal lastig inzetten , omdat ik je haar niet in een scheiding goed kan vast zetten. Alle klemmen vallen er dan uit. Daardoor ben ik echt veel langer bezig om het er netjes en goed in te krijgen. Ik moet deze extra tijd wel doorberekenen..

Wanneer het eigen haar langer dan 15 cm is, kunnen de vlechtjes kort blijven en houd je dus achter het vlechtje een plukje eigen haar over. Daar kun je wat wax in doen, dan valt het als het ware als sliertjes tussen de dreads weg. Laat je het bij mij inzetten, dan doe ik dat voor je. Daarna houd je het zelf bij ( hoeft vaak maar 1x per week )

Wanneer het een tussenlengte is, ( 10 tot 15 cm) waardoor het net te lang is om helemaal weg te vlechten, en het te kort is om te waxen, omdat het dan er tussen door omhoog piept, kan ik het door middel van een speciaal vlechtsysteem weg werken. Ik kan dat voor je doen. Ik heb er 2 systemen voor. Lang haar weg werken kost duidelijk meer tijd.

Ook kan ik het dreadje aan 1 zijde van de dubbele dread Inzetten. Dan krijg je een dunner vlechtje, en daarnaast hangt dan het andere deel van de dubbele dread. Daardoor krijg je een heel mooi dicht geheel, omdat er 1 los dreadje bij hangt, valt dat mooi over het vakje heen, en word het een heel mooi dicht geheel. Hier komen ook kosten bij. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de voorste rijen zo te laten inzetten. Hier betaal je 7,50 extra voor. Maar het is het waard!Wanneer je je haar weg wilt laten werken door je langere haar te laten meevlechten ben ik echt een behoorlijke tijd langer bezig. Houd daar rekening mee. Het kost 35,- als ik je haar helemaal op moet vlechten. Is je haar circa 50 cm lang, dan betaal je 45 ,- voor het wegwerken.

Wanneer je haar bovenop lang genoeg is en de zijkanten niet, bijvoorbeeld weg geschoren, kun je ook alleen bovenop dreads laten zetten. Dat komt vaker voor, en staat ook leuk!

Jeuk:
Zodra je dreads worden ingezet, word je haar verdeeld in vakjes. Doordat het haar dus alle kanten op getrokken word, en het in vierkante blokjes zit, kan dit soms jeuk geven. Dat is een logische reactie en dus heel normaal.
De een heeft het niet en een ander kan daar weer heel veel last van hebben.

Er zijn diverse middeltjes te koop om dat of te voorkomen ofwel tegen te gaan. Want je moet voorkomen dat je je hoofdhuid stuk krabt. En dat is ook echt te voorkomen. Jeuk houd meestal maar enkele dagen aan, en is niet de gehele dag door. En vaak is je hoofd na de eerste keer inzetten er aan gewend en heb je er vaak daarna geen last meer van. Tea tree Oil kan al heel veel voor je hoofdhuid doen, het heeft een genezende werking en het haalt de jeuk weg. Maar nogmaals, de een heeft er last van de ander niet. En als je het vaker in laat zetten heb je vaak ook geen last meer omdat je hoofd er aan went.

Ook is er klitwortel te koop bij het kruidvat. Dat helpt ook tegen de jeuk. Ook kunnen sommige mensen wat kleine pukkeltjes langs de haarlijn krijgen. Dit kun je ook voorkomen door meteen dezelfde dag wat crème langs de haarrand te smeren. Dat kan van alles zijn, vaseline, uierzalf etc. Ook die zijn met enkele dagen weer weg. Maar niet iedereen heeft hier last van.


Pijn:
Doordat het strak zit, kan het zijn dat het de eerste 2 dagen (behoorlijk) zeer doet. Dit verschilt per persoon. Soms is het ook even lastig met slapen de eerste nacht, omdat je dus op een wat pijnlijke hoofdhuid ligt met ook nog allemaal vlechtjes op je hoofd. En dat is eigenlijk altijd maar 1 nachtje, daarna is het gewend.

Voor de pijn kun je de hoofdhuid zelf nat deppen om de spanning er een beetje af te halen, of een lekkere speciale spray gebruiken. Ik zet op droog haar in, dus maak je het nat, is de spanning er vaak al wat af. Ook kun je er wat voor innemen. Paracetamol bijvoorbeeld.

Je kunt ook aangeven als je heel gevoelig bent om ze iets minder strak in te laten zetten. Ik zet mijn eigen dreads in, ook superstrak en neem 2 paracetamollen en 1 ibuprofen in, en slaap dan goed de eerste nacht.

Tijdens het dragen:

Benodigdheden:

  • Badjas
  • Grote Badhanddoek
  • Lege pompspray fles
  • Shampoo en of badschuim

Maak je haar nat onder de douche.
Je doet wat water met shampoo in een pompspray fles. Je spuit tussen je dreads goed op de hoofdhuid. Masseer het wat in. En spoel vervolgens goed uit. Babyshampoo, is prima.

Dan verdeel je de dreads aan twee kanten van je nek. Dus zodat aan elke kant van je nek ongeveer de helft hangt. . Dat laat je zo aan de voorkant hangen. Dan spoel je onder de douche goed je hoofdhuid schoon. Til tussen je vingers de dreads wat omhoog zodat het water goed langs je hoofdhuid loopt. De reden dat je de dreads aan beide kanten van je nek hangt, is dat wanneer ze nat zijn heel zwaar worden. Je zult merken dat wanneer je ze op je rug hangt het gewicht heel erg aan je hoofd hangt. Maar zo voel je dat veel minder.

Je kunt de dreads zelf vervolgens met shampoo of badschuim wassen. Het maakt niet uit wat je voor shampoo je in de dreads zelf gebruikt, omdat het toch niks opneemt. En ze moeten alleen maar schoon worden en eventueel lekker ruiken natuurlijk

Spoel daarna alles goed uit. Spoel ook je hoofdhuid nog even na.
Wring daarna de dreads die aan beide kanten hangen , goed uit. En probeer ze dan door ondersteboven te gaan hangen met je hoofd in een grote badhanddoek te rollen/binden.

Je kunt het beste dan even gaan zitten in je badjas. En na 20 minuutjes of half uur.. kun je de handdoek er af halen en zal je merken dat het lang na drupt. Handdoek over de schouders onder je natte dreads, , en de dreads weer aan beide kanten van de nek verdelen.

Dan kun je ze föhnen, op de warme ( niet de heetste stand) met een draaiende beweging. Dus niet lang op 1 plek met hitte, dan kunnen er verschroeide harde haartjes komen. Maar door ze te föhnen zijn je dreads sneller droog. Is het zonnig en warm buiten? Dan kun je ook in de zon gaan zitten in ligstand, haar over de rugleuning hangen en lekker laten drogen in de zon.

Kruldreads kunnen NIET worden geföhnd!


Na het uithalen van de dreads:

Wanneer je dreads er uit zijn kunnen ze gewassen worden op de hand in een wasbakje of in de wasmachine in een waszak ( uiteraard zonder wasgoed in de machine) op 30 graden. Was je ze met de hand, spoel ze dan wel goed uit. Daarna kun je ze over een kledinghanger laten drogen.
Wanneer je de dreads daarna weer in een plastic tas stopt, en je laat ze daar dagen of langer in zitten, dan gaan ze toch stinken. Hoe schoon ze ook zijn! Wanneer je ze dus opnieuw wilt laten inzetten na een tijdje kun je ze altijd nog even een keer wassen, of pas wassen vlak voor je afspraak. Verzorging hebben de dreads verder niet nodig. Maar er is wel van alles te koop ( ook bij de dreadshop) om in je dreads te spuiten. Lekkere spray`s met mint en tea three oil bijvoorbeeld. Ik zelf doe er zo nu en dan wasverzachter in , ja je leest het goed, gewoon voor de wasmachine. Uiteraard vermijd ik de hoofdhuid, maar de dreads ruiken dan weer heerlijk. Ook na een feestje met sigarettenrook, is het een oplossing als je de volgende dag weg moet en geen tijd over hebt om het eerst te wassen. Robijn Zwitsal blijft helaas niet lang hangen qua geur, de rest over het algemeen wel. Maar ook andere merken ( Lenor etc) zijn prima natuurlijk. Ieder zijn/haar voorkeur..

Wanneer je middel/dunne dreads koopt, adviseer ik voor een heel hoofd rond de 70 / 75 dreads te nemen. Ongeacht je dun of dik haar hebt. Bij heel dik haar kun je er wat extra nemen, maar in principe zijn 70/75 dreads genoeg.

De dreads zijn namelijk dubbel, dus je krijgt dan misschien wel 70 inzetstukjes, maar je krijgt 140 dreads in je haar.
Als je dikke dreads neemt adviseer ik er 55 te nemen.
Dit omdat 70 snel te veel is, en het lastiger word om er een kapsel van te maken.
Je kunt ook een combinatie van dikke en dunne door elkaar nemen, dat staat ook ontzettend leuk!
De dreads die je kunt kopen , worden zowel handgemaakt als machinegemaakt, en ik vertel je waar je ze kunt bestellen.
Houd rekening met een bestelperiode bij handgemaakte dreads van 10 dagen. ( of tijdens vakantietijd langer)
Ik help je graag even met het beslissen over de kleuren en lengte, maar degene waar je handgmeaakte dreads bij kunt kopen, helpt je ook. Eenmaal aangeschaft, kun je deze heeeeeeel veel en vaak hergebruiken.Ook die van de dreadshop zijn heel vaak herbruikbaar. Je kunt ook op marktplaats kijken voor dreads, of op ali-xpress. Bij Ali-expres kan het wel zijn dat je dreads/vlechtjes etc wel lang onderweg kunnen zijn. Ik kan samen met jou, via de telefoon ook helpen met het zoeken van leuke andere haren voor in je haar. Ik kan alles inzetten op gebied van nep haar.

De dreads kunnen op verschillende manieren voor je worden gekruld. Bestel je kruldreads , dan kun je deze in 3 verschillende kruldiktes krijgen. Let wel, eenmaal gekruld, worden ze nooit meer helemaal strak recht.Krullen kost per dread 20,-per set van 70stuks. Je kunt kiezen uit:

  • Fijn ( foto)
  • Middel
  • Grof/Slag

Uiteraard mag je ze ook zelf krullen. Als je ze bij mij laat zetten, leg ik het je uit.

De krullen in de dreads hangen na een tijdje dragen wel wat uit. Ook bij het maken van een staart, trek je dreads op je hoofd strak tot de staart. Daardoor kan de krul ook zijn vorm verliezen. Helemaal weg gaat het niet, maar meestal draag je dat deel toch vast waardoor je het niet echt ziet. Deze kruldreads kun je niet föhnen na het wassen! Want door warmte is de krul er in gezet, en warmte haal de krul er dus ook weer uit!

Ook maak ik spriraal krullen! Deze zijn maar in 1 diktemaat te krijgen. Zie foto.

Wanneer je de dreads er uit hebt gehaald kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Keer op keer. De kwaliteit is namelijk vaak zeer goed voor lang gebruik.

De dreads kunnen uiteindelijk hier en daar wel een keer wat lelijker worden, of lusjes krijgen wanneer je bijvoorbeeld ergens aan blijft haken, of de kat er mee gespeeld heeft, maar over het algemeen kun je de dreads heel vaak hergebruiken. Er zijn mensen die al jaren met dezelfde set dreads lopen en het het hele jaar door dragen, dus dat zegt wel iets over de kwaliteit.

Aan ritsen of klittenband aan bijvoorbeeld een jas kunnen de dreads ook aan blijven haken/plakken. Daar kunnen ze bijvoorbeeld wat lelijk van worden.

De dreads kun je als je ze uit je haar hebt gehaald lekker even wassen, uithangen, en ze weer in laten zetten. De een vind het fijn om ze er een paar dagen of weken uit te laten, en een ander zit de volgende ochtend alweer bij mij in de stoel omdat ze echt niet meer zonder willen. Dreads kunnen ook opgeknapt worden door ze door mij strak te laten stomen. In dat geval kun je ze langs brengen of op sturen, dan zorg ik dat je dreads er weer pico bello uitzien als je ze weer laat inzetten.

Als je eigen haar kort is ( tot ongeveer 10cm) valt het eigen haar weg in het vlechtje. En word het dus tot het eind van jouw haar gevlochten en is je haar dus weggewerkt. Kortere vlechtjes zijn mooier , want na het vlechtje splitsen de dreads in 2 stuks, dus hoe korter het vlechtje, hoe voller de bos.

Wanneer het eigen haar langer dan 15 cm is, kunnen de vlechtjes kort blijven en houd je dus achter het vlechtje een plukje eigen haar over. Daar kun je wat wax in doen, dan valt het als het ware als sliertjes tussen de dreads weg. Laat je het bij mij zetten, dan doe ik dat voor je.

Wanneer het een tussenlengte is, ( 10 tot 15 cm) waardoor het te lang is om helemaal weg te vlechten, en het te kort is om te waxen, omdat het dan er tussen door omhoog piept, kun je het door middel van een speciaal vlechtsysteem weg laten werken.

Ik kan dat voor je doen. Je betaald hier wel wat extra voor. Ik heb er 2 systemen voor. Maar dat kost duidelijk meer tijd.
Ook kun je van een dubbele dread maar 1 kant laten vlechten. Daardoor valt de andere helft van de dubbele dread naast het gevlochten dreadje en creëer ik meer dichtheid. Er zitten kosten aan verbonden, maar het word wel heel mooi!
Ook kun je ervoor kiezen om dat alleen in de voorste rij te laten doen.
De verschillende prijzen staan hier.Wil je je haar niet lang laten groeien en heb je altijd dreads? Dan kiezen sommige mensen ervoor om het haar wat over blijft weg te laten knippen. Vlak achter het vlechtje. Dat word dan schuin achter het vlechtje weg geknipt en houd ik het vlechtje mooi kort.

Omdat ze bijvoorbeeld altijd dreads hebben, en geen geschikt haar hebben om lang te laten groeien, dan kan het er net zo goed af zo vinden zij. En dat is ook een prima oplossing. Na een aantal weken is het weer aangegroeid, en kan het er weer opnieuw in.
Als je lang haar hebt, en het word weggewerkt met wax, dan zal je dat zelf bij moeten houden. Dat betekend ongeveer 1x per week de plukjes doorkammen en opnieuw waxen. Bijvoorbeeld na een wasbeurt. De wax zorgt er voor dat het A: niet opvalt, en B: zorgt het er voor dat het haar niet om de dreads gaat draaien en vast klitten. Het houd het haar zelf daarbij ook meer klitvrij.

De dreads zijn gemaakt van mooi lichtgewicht synthetisch kanekalon haar. Doordat het van kanekalon is gemaakt, kun je er allerlei vormen in maken. Maar ook kunnen de dreads na een tijdje dragen iets dikker worden en weer strak gestoomd worden. Daardoor zijn ze perfect geschikt om heel vaak her-gebruikt te worden.


Voor en na het stomen handgemaakte dreads.

Je kunt ze ook herhaaldelijk opnieuw krullen en/of ( laten) stomen. Ze nemen gewoon de laatst gemaakte vorm aan. Fantastisch spul. Want stel je maakt er een krul in, en vind hem te grof, maak je het gewoon opnieuw!

De dreads zijn ook volkomen veilig. Dit omdat het van onbrandbaar materiaal gemaakt is. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je dreads in de brand vliegen wanneer je langs een sigaret of kaars komt, integendeel, ze vatten geen vlam, en er gebeurd niets!

De dreads kunnen wel hier en daar wat haartjes verliezen, dit is belangrijk om te weten wanneer je bijvoorbeeld met voedsel werkt. Maar meestal is dat alleen het geval als je er met je handen door heen zit, of als je de dreads door een elastiek trekt bij het maken van een kapsel. Ook kunnen de dreads wat terugdraaien en /of pluizen. Hier kun je met een hele stevige wax ( Murray`s die in het oranje blikje)je dreads rollen. Tussen je handen in wat wax warm wrijven en dan met 1 dread er steeds tussen rollen tussen de handpalmen.Beetje drukkend rollen. Doe dit in het begin een keer of 3 per week. Je zult zien dat de dreads daardoor ook meer dreadvorming gaan krijgen en niet meer zo gemakkelijk uitdraaien. De haartjes rol je als het ware om en tussen de dreads in. Eenmaal gedread gaan ze ook niet meer los. Ook kunje het met een haaknaald doen en via een tutorial op YOUTUBE zien hoe je echte dreads maakt. Dit kan ook met synthetisch haar. Succes!

Als extra verkoop ik ook kralen en hele leuke handgemaakte hangers . De hangers zijn eigen fabricaat, dus uniek!!

De kralen hebben soms een groot gat, en soms kan het zijn dat ze er uit kunnen glijden, en dus adviseer ik om deze vast te naaien aan je dread. Heb je er een paar in 1 dread? Dan hoef je alleen de onderste maar vast te naaien. Ook heb ik kraalen met een klein gat, die kune je ook nemen en als onderste kraal doen, die zakt niet uit en zo ook de kralen er boven niet.
De hangers en de handgemaakte spiraal sieraden schuiven overigens niet snel uit je dreads. Dus deze hoef je niet vast te naaien. Het vastnaaien gaat meer over de houten kralen die ik ook verkoop.

De dreads zijn synthetisch en kunnen niet geverfd worden. Ook kun je ze niet korter maken, want ze zijn tot aan de punt in elkaar gedraaid en knip je dat weg dan draaien ze los. Ook knippen en stomen word heel moeilijk omdat het niet meer in een punt loopt en het daardoor niet meer bij elkaar blijft zitten. Dus bestel dan liever kortere als je kortere wilt.

Wil je de uitgroei van je eigen haar tussendoor bijwerken? Dat kan! Want wanneer je de goede Zenner elastiekjes gebruikt, kun je het eigen haar tussendoor verven. Het beste is dan om alleen het voorste gedeelte te doen wat in zicht is want het is een lastig klusje en je hebt er meer verf voor nodig bij een heel hoofd. De haarverf goed tussen de vakjes spuiten of met een kwastje goed smeren, ( dus onder/achter het vlechtje) en goed met de vingers inwrijven. Bij de haarverf van de drogist ervaren wij dat de elastiekjes daar niet van kapot gaan. Hogere procenten verf/peroxide is helaas niet bekend of dat goed gaat met de elastiekjes
Dus dan hoef je niet met een centimeter of meer uitgroei te lopen als dat je stoort. De dreads nemen geen verf op dus daar verpest je niets aan. Zorg er wel voor dat je de verf na de gewone inwerktijd die op de verpakking staat, heel goed uitspoelt ! Til de dreads omhoog tijdens het spoelen zodat het water goed langs je hoofdhuid loopt. En was daarna je haar en de dreads zoals elders beschreven.

Vaak vragen mensen of je naar de sauna kunt of kunt zwemmen met dreads.
Uiteraard kan dat. Maar bij zwemmen worden de dreads net als tijdens het wassen, erg zwaar wanneer deze nat worden. Maar dat is ook het enige nadeel. Je kunt ze ook tot een hoge knot binden en proberen ze zoveel mogelijk droog te houden.

Sporten.. bij sporten kun je de dreads het beste vastbinen op de manier hoe jij het fijnst vind. Hoge staart of knot is bijvoorbeld in vele gevallen makkelijk. Ook omdat het dan lekker uit je gezicht en nek hangt

De sauna is ook geen probleem er gebeurd niks met de dreads.

Er kan hooguit door de warmte bij kruldreads de krulvorm wat minder worden.